Hos Spele

Hos Spele

Så här lever vi!

Fredag Nr2

FredrikPosted by Fidde 12 Jun, 2009 23:49:06

Kändes konstigt i går när alla sa trevlig helg osv på jobbet. Nu blir det lite avbrott för min del eftersom min långa ledighet tar vid snart "8 veckor"

Birran var också ledig och vi var uppe som vanligt för att gå till skolavslutningen. Samling först i klassrummen, Noa fick klara sig själv i år. Viggo sjöng och Joar läste dikt. På skolgården var det mkt folk som vanligt.

Efteråt hade vi jordgubbar med glass, mums!

På em var vi på Tom Tits, utom Noa och Viggo som var hemma. Regnet gör att man både blir slö och rastlös. Vi softade lite innan middagen och jag satte fast hörnskåpslucka som har varit lös i 1 års tid (vilket ryck!).

I morrn så blir det biljard och dart för att fira farsgubben (70år) och på kvällen 40 års fest för Peter.

  • Comments(1)//www.spele.se/#post39

Fredag nr1

FredrikPosted by Fidde 05 Jun, 2009 09:16:48

Så var det dags för första fredagen med ledigt. Som ni antagligen vet så har Scania av besparingsskäl gått ner till 4 dagarsvecka.

Känns konstigt men tänkte att jag kunde blogga lite om vad jag gör på mina fredagar.

Var tvungen att gå upp för att få iväg ungarna så några sovmornar lär det inte bli antar jag.

Var lite trött eftersom det var konsert igår med Brucan. Mycket bra spelning, känner att det var alldeles för länge sedan jag var på hans konserter. Bra med web TV jag kunde visa killarna var jag hade varit direkt på morgonen se www.expressen.se Jag köper av princip aldrig dessa "skräp tidningar" men när det gäller att bevaka Brucan och Uffe så är dom bra.

Idag blir det mest att vara hemma och fixa tills vi ska på student för Sanna och Joel.

Juni tyckte det var skönt med lugn morgon, hon har vant sig efter att ha varit på semester med Farmor och Alva.

Näeh nu måste jag börja med fixet: altandörr, stopp i avloppet, stryka, disken, ...

Får väl kräma på E-street på spotify så dansar jag bort arbetet.

Ps Tommie Sewon finns nu på Spotify, ytterliggare ett lyft för mina spelningslistor.

  • Comments(0)//www.spele.se/#post36

Hem från Farmor

FredrikPosted by Fidde 08 Feb, 2009 18:37:35

Nu sitter jag på tåget från Malmö. Efter en trevlig helg med farmor Marta. Det var ett kärt återseende eftersom det var länge sedan vi träffades. Vi har haft det mysigt med mycket prat och tittat på kort. Eftersom farmor och jag har samma smak när det gäller kaffe(svart), Öl(mörkt), godsaker mm så har vi haft många trevliga måltider.

Jag har passat på att på enklaste sätt fota lite gamla kort från hennes album, här är ett kort när jag hälsade på för 38 år sedan.

Det finns mycket att önska för farmor när det gäller fysiken, hon har svårt att städa mm. Hon har givetvis hemhjälp men dom verkar inte lägga ner allt förstort engagemang i vad dom ska göra. Tydligen gnäller dom på dammsugaren, så den fixade jag lätt och sen satte jag igång att dammsuga. Hittade ett spelkort från killarna när vi var där senast 2004, så noga var det med deras städning.

Tog du kort? jag har ju inte kammat mig på hela helgen! Näeh har du inte smiley, men i morgon får du allt snygga till dig när du ska träffa de andra tanterna. Ja det kan du ge dig på. Kram Farmor du är bäst smiley

  • Comments(0)//www.spele.se/#post22

Prao dag3

FredrikPosted by Fidde 06 Feb, 2009 16:01:01

Försökte ta lite kort idag, mest för mitt egna minne antar jag. Idag fick jag en genomgång av olika system. Jag hängde lite på lagret för att se hur det fungerade där. På em skulle vi åka till Lund men det var en olycka så vi hann vända i tid. Nu bär det av till lilla farmor.

  • Comments(0)//www.spele.se/#post20

Prao Dag2

FredrikPosted by Fidde 05 Feb, 2009 16:39:23

Lite ovant att gå upp tidigt, trodde jag skulle vara tröttare men det gick bra. Tom och Mia bjöd på god mat och dryck i går kväll. Det snöade på morron och det var ett litet blaskigt snötäcke, men i Malmö var det bar mark.

Jag började dagen med att vara med Johnny i kundmottagningen. Han har verkligen koll på allt som ska hända under dagen och vad som måste sättas igång. Han ropar in meckarna för att få sina arbetsordrar och han ringer kunder som ska hämta och lämna bilar.

Idag fick jag träffa Andreas som är verkstadschef och jag blev bjuden på en god frokustmacka tillsammans med admin gubbarna och sälj Magnus. Stämningen var på top med ett antal fräkisar och goda skämt.

Sen var det dags för overallen och ut i verkstan. Jag följde med Anders och han felsökte en bil som hade el-fel med en glappande färdskrivare. Ej Scania orginal installation hade skapat problemet och en krånglig ombyggnad gjorde att det tog lite tid att byta en skadad säkringshållare.

Sen var det dags för lunch och dom har en egen restaurang i huset med god taimat.

På eftermiddagen så fick vi ta itu med en automatisk smörjpump som inte fungerade. Var inte Scania orginal så vi hade lite att läsa på men efter luftning så fungerade allt som det skulle men vi var inte säkra på hur det fungerade men efter flera kloka huvuden så var vi säkra på att allt fungerade som det skulle.

Nu sitter jag här och bloggar medans dagskiftet och kvällsskiftet byter personal. Tom är på möte i Helsingborg inför nya nr av tidningen Gripen.

I morgon försöker jag ta lite kort. smiley

http://www.scania-bilarsyd.se/

  • Comments(0)//www.spele.se/#post18

Prao på Scania SYD

FredrikPosted by Fidde 04 Feb, 2009 13:53:28

Nu har jag startat min Prao hos Scania bilar Syd i Malmö. Jag har börjat dagen med rundvandring. Har suttit med Tom och fixat fakturering och fått en överblick över huvudsystemen och deras service/avtals struktur.

Jag har suttit med Jonas som är en av tre verkmästare och fick vara med på veckans förbättringsmöte. Intressant men framförallt gott, jag blev bjuden på deras specialare "eggamacka", runtbröd med falukorv och stekägg - MUMSsmiley

  • Comments(0)//www.spele.se/#post17